13 Şubat 2012 Pazartesi

3d Gözlük Yapılışı


Biliyorsunuz artık sinemalarda çok fazla 3d film oynatılıyor.Bununla birlikte evlerimize girmeye başladılar.3d destekli televizyonlar satılıyor.3d nin Çok yakın bir zamanda hayatımızın bir parçası olacağını düşünüyorum.Tabi bu teknolojiden faydalanmak için öncelikle bir 3d gözlüğünüzün olması lazım.Aslında çok fazla pahalı bir şey değil.Ama amacınız evdeki artık maddeleri değerlendirmekse aşağıdaki yöntemle 3d gözlük yapabilirsiniz.Kolay gelsin.

3d Gözlük Yapılışı:

İlk olarak gerekliler şeffaf plastik + a4 kağıt.Bunları en yakın kırtasiyeden temin edebilirsiniz.
Herhangi bir kırmızı ve mavi cd kalemi + maket bıçağı alıyoruz.
Daha sonra aşağıdaki a4 gözlük modelini indirip yazıcıdan çıktı alıyoruz.


Maket bıçağı ile dikkatlice kesiyoruz.(Kalıp 2 tane gözlük içindir)
Şimdi ise en önemli yere geliyoruz.Gözlüğümüzün camı için kırmızı ve mavi ekranları oluşturmalıyız.
Kırmızı kalemle plastiği boyuyoruz. Boyarken dikkat edelim. boyadığımız yerin üstünden geçip kırmızı rengi yoğunlaştırmamaya dikkat.
Dikkatli ve hızlı bir şekilde plastiği boyuyoruz.Mavi kalemle aynı işlemi tekrarlıyoruz. Daha sonra gözlüğümüzün sol ekranına kırmızı sağ ekranına mavi plastiği yapıştırıyoruz. ( renklerin yerini karıştırmayın yoksa 3d resimleri ve videoları göremezsiniz)
İkinci kestiğimiz gözlük kalıbını üzerine yapıştırıp tüm işlemlerimizi tamamlıyoruz.

Eğer aşağıdaki 3d resmi görüyorsanız hiçbir sıkıntınız yoktur demektir.


İlgili Aramalar: 3d gözlük yapımı , 3d gözlük nasıl yapılır , 3d gözlük resimleri , 3d gözlük renkleri , gözlük 3d , 3d gözlük çeşitleri , 3d gözlük test , 3dgözlük , 3d gözlük yapma, ucuz 3d gözlük , 3d gözlükler , 3d vision gözlük , red cyan 3d gözlük , 3d gözlük nedir , 3d gözlükle film izle , 3d gözlük özellikleri , 3d red cyan gözlük , 3d gözlükleri , 3d gözlük kullanımı , 3d gözlük yapmak , 3d eğlence , 3d gözlük yapımı türkçe , 3d gözlük kullanımı

0 yorum:

Yorum Gönder

◄ Yeni Yazılar Eski Yazılar ►
 

Copyright 2012 Herşeyin Yapılışı Teşekkürler Google | Bamz Teması Örnek Alınarak Oluşturulmuştur. Yapılışı | Sitemap | Google | Kolanın Yapılışı