12 Şubat 2012 Pazar

Güllaç Yapılışı

Güllaç gül ve süt suyundan yapılan geleneksel bir Türk yemeğidir.Bize özgü genelde ramazanlarda yapılan harika bir tatlı türüdür.Bu harikalık hem tat olarak hemde sağlık olaraktır.Sağlıklı olduğu kadar hafiftedir.Hafif olduğu için de ramazanların vazgeçilmez tatlısıdır.Her Türk ailesinde ramazan günlerinden en az bir tanesinde yapılır.Sizde bu harika yemeği evinizde yapmak istersiniz diye güllaç tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeleri :
Dört yaprak güllaç
Bir kilo süt
Bir bardak seker
İki Yüz Gram çekilmis ceviz
Bir bardak gül suyu
Bir paket vanilya

Yapılışı :
Süt, seker ve vanilya ile birlikte kaynatilir. Kaynayan süt oda sicakliginda ilinması için birakilir. Güllaçlar bu ilik süte batirilip, çikarilir ve bir payreks kaba yayilir. Aralarina ve güllaçlarin üzerine ceviz serpilir. Arzuya göre gül suyu konulur.

NOT : Istege göre güllaca lohusa sekeri, hindistan cevizi rendesi veya kaymak ilave edilebilir.

İlgili Aramalar: güllaç tarifleri, güllaç nasıl yapılır, güllaç hazırlanışı, güllaç yapımı, güllaç yapılışı, güllaç tarifi, güllaç tarif, güllaç malzemeleri, nasıl güllaç yaparım , oktay usta güllaç , güllaç tatlısı , güllaç kalori , muhallebili güllaç , güllaç yufkası , güllaç nedir , güllaç tatlısı nasıl yapılır , hazır güllaç , cevizli güllaç , oktay usta güllaç tarifi , güllaç sarma , güllaç hamuru , oktay ustanın güllaç tarifi , güllaç yaprağı , oktay usta güllaç tarifleri , saffet abdullah güllaç

0 yorum:

Yorum Gönder

◄ Yeni Yazılar Eski Yazılar ►
 

Copyright 2012 Herşeyin Yapılışı Teşekkürler Google | Bamz Teması Örnek Alınarak Oluşturulmuştur. Yapılışı | Sitemap | Google | Kolanın Yapılışı