Malzemeleri :
Dört yaprak güllaç
Bir kilo süt
Bir bardak seker
İki Yüz Gram çekilmis ceviz
Bir bardak gül suyu
Bir paket vanilya
Yapılışı :
Süt, seker ve vanilya ile birlikte kaynatilir. Kaynayan süt oda sicakliginda ilinması için birakilir. Güllaçlar bu ilik süte batirilip, çikarilir ve bir payreks kaba yayilir. Aralarina ve güllaçlarin üzerine ceviz serpilir. Arzuya göre gül suyu konulur.
NOT : Istege göre güllaca lohusa sekeri, hindistan cevizi rendesi veya kaymak ilave edilebilir.
İlgili Aramalar: güllaç tarifleri, güllaç nasıl yapılır, güllaç hazırlanışı, güllaç yapımı, güllaç yapılışı, güllaç tarifi, güllaç tarif, güllaç malzemeleri, nasıl güllaç yaparım , oktay usta güllaç , güllaç tatlısı , güllaç kalori , muhallebili güllaç , güllaç yufkası , güllaç nedir , güllaç tatlısı nasıl yapılır , hazır güllaç , cevizli güllaç , oktay usta güllaç tarifi , güllaç sarma , güllaç hamuru , oktay ustanın güllaç tarifi , güllaç yaprağı , oktay usta güllaç tarifleri , saffet abdullah güllaç
0 yorum:
Yorum Gönder