13 Şubat 2012 Pazartesi

Kaşıktan Kukla Yapılışı

Kukla, tek aktörlü, üç boyutlu, taklit ve söze, karşılıklı konuşmaya dayalı geleneksel seyirlik oyundur der sözlük.Doğruda der aslında.Küçük yaşlarda tanıştık kuklalarla.TRT1 de yayınlanan birçok çizgi film hep kuklalarla yapılıyordu.Biraz daha büyüğünce Hacivat Karagöz ile tanıştık.Tamamen kukla olmasalar da bizim kültürümüz için çok önemlidir.Eğer sizde çocuğunuzla güzel vakitler geçirmek istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek kaşıktan kukla yapabilirsiniz.


Araç ve Gereçler :
1-) İki tahta kaşık (açık renk ve düzgün.)
2-) Yaldız fon kağıdı veya folyo.
3-) İstenilen renkte kadife kumaş (fitilsiz)

Kaşıktan Kukla Yapılışı :
İki tahta kaşık alınır ve ilk öncekaşıklar pembeye boyanır. Sonra fırçayla kaşları gözleri ve ağızları yapılır.
Rafyadan hazırlanan saçlar kraliçenin kafasına yapıştırılır. Kralın saçları ise siyaha boyanır. Yaldız fon kağıdından veya folyo kaplanmış kartondan taçlar hazırlanır ve başlara takılır.
Dikdörtgen şeklinde kesilmiş kumaşların kısa kenarı büzülür. Kaşığın boğazına monte edilir. (bügüler çekilir) ve büzgünün üzerine kalın bir kurdele yapıştırılır ve büzgü yok edilir. Kraliçenin kolyesini unutmayın. Kral ve Kraliçenizle kukla tiyatrosunun sahnesini açabilirsiniz.



İlgili Aramalar: basit kukla yapımı , kaşık kukla yapımı , el kukla yapımı , kukla yapımı izle , kukla yapımı ve malzemeleri , kukla yapımı ve örnekleri , okul öncesi kukla yapımı , kukla yapımı örnekleri , kukla çeşitleri , el yapımı kukla , evde kukla yapımı , tahta kaşıktan kukla yapımı , tahta kaşık kukla yapımı , örgü kukla yapımı , oyuncak kukla yapımı , çocuklar için kukla yapımı , kukla bebek yapımı , en kolay kukla yapımı , kukla nasıl yapılır

0 yorum:

Yorum Gönder

◄ Yeni Yazılar Eski Yazılar ►
 

Copyright 2012 Herşeyin Yapılışı Teşekkürler Google | Bamz Teması Örnek Alınarak Oluşturulmuştur. Yapılışı | Sitemap | Google | Kolanın Yapılışı