12 Şubat 2012 Pazar

Dürüm Yapılışı

Türk halkı olarak belkide hayatımızdaki en populer hazır yemeklerden birisi dönerdir.Tavuk döneri,et döneri fark etmez.Ama tabiki de tavuk döner genelde öğrencilerin öğlen arası favori yemeğidir.Bu kişiler arasında kendimi de koyarsam ayıp etmiş olmam diye düşünüyorum.Çok fazla uzatmadan evde nasıl dürüm yapacağınızı anlatan tarifi paylaşıyorum

Malzemeler:
Dört Yüz Gram kuzu kuşbaşı
Elli Gram kuyruk yağı
İki adet soğan
İki adet domates
Maydanoz tuz
Toz sumak, zeytinyağı

Yapılışı:
Eti küçük küçük doğrayalım.Tavaya biraz yağ ekleyip eti içine alalım.Karıştırıp ağzını kapatalım, saldığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edelim.
Soğanları söğüş doğrayıp tuz atıp ovalayalım ardından soğuk suyla yıkayalım.Sumağını,yağını katıp karıştıralım.Lavaş ekmeğin bir kenarına etden biraz uzunlamasına koyalım.Etin önüne sırayla soğan, domates ve maydanozu da koyup dürüm yapın.AFİYET OLSUN.

İlgili Aramalar: tavuk dürüm tarifi , tavuk dürüm , et dürüm tarifi , etli dürüm , dürüm nasıl yapılır , dürüm tarifi , dürüm yapılışı

0 yorum:

Yorum Gönder

◄ Yeni Yazılar Eski Yazılar ►
 

Copyright 2012 Herşeyin Yapılışı Teşekkürler Google | Bamz Teması Örnek Alınarak Oluşturulmuştur. Yapılışı | Sitemap | Google | Kolanın Yapılışı